首页 > 展会报道 > 厅馆设计 >Incheon Children Science Museum(仁川儿童科学馆)--HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects
来源:设计兵团

Incheon Children Science Museum(仁川儿童科学馆)--HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects

发布时间:2020-01-10 16:23:38 0 66

yulele

签到天数:1571 注册时间:2015-10-30
发帖数:905
设计师:HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects 设计公司:HAEAHN Architecture + Yooshin Architects & Engineers + Seongwoo Engineering & Architects

44 兵豆 / 12361兵币 / 195 粉丝 / 119 关注

点赞收藏

0


建筑师:HAEAHN Architecture, Yooshin Architects & Engineers, Seongwoo Engineering & Architects

面积:14998.0 m2

年份:2011

摄影师:Park Young-chae

地址:108-1 Bangchuk-dong, Gyeyang-gu, Incheon, South Korea

Text description provided by the architects. Incheon Children’s Science Museum is located at the entrance of KyeYang Mountain in Bang Chug-Dong, Kyeyang-gu, Incheon, where the nature and city are continuous. The Incheon City claims this project to be the first children’s specialized science museum ever built in Korea after 10 years of their long-cherished ambitions to promote the project. Therefore, the concept called ‘Sponge that embraces children’s dreams’ was set up based on the geographical context located at a place connecting the city with nature, main users of children and science exhibition, and program context. The concept of ‘Sponge’ was applied in all the design fields from start to finish as a keyword which created an integrated environment of architecture, exhibition, landscaping, and interior design.

The conceptual development was conducted in the direction to realize four icons such as Dream Icon, Eco Icon, Community Icon and Funny Icon. In order to realize the concept, the building shape of tender that is familiar to children, design of irregularity and distinctive perforated elevation (Dream Icon), and diverse outdoor spaces (Eco Icon) where three-dimensional experience is possible for communicating with a city and harmonizing with the building had to be considered. Also the space (Funny Icon) where various sculptures, events and attractions were provided at the central hall connecting all exhibition halls so that many children can experience fun in science, while the flow of site was designed to cross inside and outside of the building naturally (Community Icon). It was intended to become one of landmarks symbolizing Incheon as an exhibition- science museum where children have fun and experience.

Location: The land for a public facility has repeatedly been relegated to the outskirts of the city drawn by an artificial line called the limited development district from the reality that a space with a size enough for a public purpose in the downtown area cannot be secured. The place for this science museum is the last side of KyeYangSan where the spontaneous residential area and artificial limited development district are interconnected in a old town center.

The place was a land where the form and quality were changed for its size as much as the capacity needed could be filled with even if it was wide enough to make the exterior space. The volume placed at the boundary between a city and nature created each external space at the east and west where the form and quality were not changed.

The space contained with a volume was limpidly made not to become an obstacle which blocked the external space created in this way and the relation with an experience place for a ecology that could be cut off from the entry plaza and additional external space was also created as an enough outdoor exhibition space on the north way side was constructed.

Sponge: The project was started from a question how to defined children, a user and what kind of shape a science museum should be, It was pointed out that children had good abilities which they learned knowledge with their minds and bodies based on the intuitive experience rather than learning as if a sponge absorbed water and expressed all the things they absorbed as if water was squeezed from a sponge differently from the adult.

The important elements which conduct the absorption function of a sponge exerted a decisive influence on an image shown the exterior of a sponge as vesicular openings on millions surface. The volume and space where every opening could be filled with children’s dreams and hopes about science were created and the sponge became the object of the work for the conceptual imagery as an object for a specific realization.

Scarfskin: A vesicular opening was realized through the lumber panel with high-density in an imagery work of a sponge. It is not limited to the outer skin without any function for an exterior, but exerts influence with the relation with the quality of the space with a volume. The outer skin was planned with double functions which the day and night were different from the incipient planning stage.

It is expressed as one of icons to local residents because various colored lights are displayed with the energy conservation in an interior space through the natural light during the daytime and the outdoor lighting is made from vesicular openings of a sponge in the exterior at night.

Outdoor Space: Outdoor Space is hidden by surrounded exhibition spaces. Visitors often meet the space between the moving to exhibition spaces and each ends point of the events of exhibition rather than the beginning of journey. Open space gives to green experiences and natural atmospheres. Viewing Area is located within the Open Space to give visitors refreshment and an expectation of next event of exhibition. Roof top garden is planned toward background to Keyang Mountain and also visitors can enjoy a performance at the outdoor theater.

Light: The volume was naturally located at the south as a set-up of the relationship with the external space. But, the natural light is the existence which gives both of the advantage and disadvantage to the program contained the exhibition space. The inflow of the natural light becomes difficult if a main hall is located at the north side, considering the flow of an external space. On the other hand, the flow of an external space becomes cut off as the exhibition space becomes located at the north side if a main hall is located at the south side by considering the natural light.

The main hall was arranged at the north, exhibition space at the first and second floor to the south, and third floor to the north, and a side wall window was installed to the south from the fixed volume through the reinterpretation about the program. The natural light was connected from the roof garden through the exhibition hall and main hall to the external exhibition space and the main hall and external exhibition space at the north side obtained the vitality of a space as the natural light flowed out fully.

Exhibition Space: The exhibition space is always dark, blocked, and cut off from the external space. There is not much in Korean science museums already built. The concrete survey and methods were considered to realize the exhibition space which the natural light could inflow if holes for vesicular openings were made on the outer skin in this children’s science museum.

As a result, that the sightline could loss the concentration or the exhibition display through ambient lighting was difficult as the exterior is exposed on an opening created to inflow the natural right was the biggest problem rather than the natural light itself. Therefore, the lighting diffused color film with no fear of discolor on the thermopane for the insulation was constructed on the inside, while the lumber panel with high-density was supported on the steel curtain wall on the outside for the indirect light needed to become the concentration of the sightline possible.

建筑师提供的文字描述。 仁川儿童科学博物馆位于仁川广域市庆阳区挽楚洞的羊羊山入口处,自然与城市是连续的。 仁川市声称,该项目是经过十年的长期雄心勃勃的雄心勃勃的计划,在韩国建造的第一个儿童专门科学博物馆。 因此,“拥抱孩子的梦想的海绵”的概念是根据将城市与大自然,儿童和科学展览的主要用户以及节目环境联系起来的地方的地理环境而建立的。 “海绵”的概念自始至终被应用到所有设计领域,作为关键词,它创造了建筑,展览,景观和室内设计的集成环境。

朝着实现四个图标的方向进行了概念开发,例如Dream Icon,Eco Icon,Community Icon和Funny Icon。 为了实现这一概念,设计了孩子们熟悉的投标建筑形状,不规则和独特的穿孔立面设计(Dream Icon),以及可以进行三维体验与城市交流的多样化户外空间(Eco Icon)。 与建筑物协调一致。 此外,在连接所有展厅的中央大厅提供了各种雕塑,活动和景点的空间(有趣的图标),使许多孩子可以体验科学的乐趣,而场地的流动则旨在自然地穿越建筑物的内部和外部 (社区图标)。 它旨在成为象征仁川作为展览科学博物馆的地标之一,儿童在这里可以玩得开心和经历。

位置:出于无法确保市区足够大的公共空间的现实,公共设施用地被一再划为城市的郊区,这种人工线被称为有限开发区。 这个科学博物馆的所在地是在KyeYangSan的最后一面,自发的居住区和人工有限的开发区在一个旧城区相互连接。

这个地方是一块面积和形状都发生了变化的土地,即使它足够宽以形成外部空间,也可以满足所需的容量。 放置在城市与自然界边界处的体积在东西方形成了每个外部空间,而形式和质量并未改变。

清晰地使包含体积的空间不成为阻碍以这种方式创建的外部空间的障碍,并且与可以从入口广场切断的生态体验场所的关系,并且还创建了额外的外部空间。 在北侧建造了足够的户外展览空间。

Sponge:该项目从以下问题开始:如何定义儿童,用户以及科学馆应采用的形状,并指出儿童具有良好的能力,他们可以根据直觉上的经验来学习思想和身体知识 而不是像学习海绵一样吸水并表达他们吸收的所有东西,就好像从海绵中挤出水的方式与成年人不同。

传导海绵吸收功能的重要元素对图像产生决定性的影响,该图像显示了海绵的外部为数百万个表面上的囊泡开口。 创造了每个开口都能充满孩子们的梦想和对科学的希望的空间和空间,海绵成了概念意象作品的对象,是特定实现的对象。

围巾皮:在海绵的图像作品中,通过木材面板实现了高密度的囊状开口。 它不限于对外部没有任何功能的外皮,而是对体积的空间质量的关系产生影响。 外部皮肤具有双重功能,白天和黑夜与初始计划阶段有所不同。

之所以表示为当地居民的图标之一,是因为白天白天通过自然光在室内空间显示各种节能节能的彩色灯,而夜间则通过外部海绵的水泡开口制成户外照明。

室外空间:室外空间被周围的展览空间隐藏。 参观者经常会遇到搬到展览空间和展览事件的每个终点之间的空间,而不是旅程的开始。 开放空间带来绿色体验和自然氛围。 观赏区位于开放空间内,使参观者精神焕发,并期待下一次展览会的到来。 屋顶花园计划以科扬山为背景,游客还可以在室外剧院欣赏表演。 

光线:该体积自然位于南部,是与外部空间的关系的起点。 但是,自然光是对包含展览空间的程序既有利又不利的存在。 考虑到外部空间的流动,如果主厅位于北侧,自然光的流入将变得困难。 另一方面,考虑到自然光,如果主厅位于南侧,则随着展览空间位于北侧,外部空间的流动被切断。

通过对节目的重新诠释,将主厅布置在北,展览空间布置在南面的一楼和二楼,北面的三楼,并且从固定的体积向南安装了一个侧墙窗户。 自然光从屋顶花园通过展厅和主厅连接到外部展览空间,而在北侧的主厅和外部展览空间由于自然光充分流出而获得了空间的活力。

展览空间:展览空间总是黑暗,被遮挡并且与外部空间隔绝。 韩国的科学博物馆已经建了很多。 在这个儿童科学博物馆中,考虑了具体的测量方法,以实现展览空间,如果在该儿童科学博物馆的外皮上开有水泡开口的孔,自然光就可以流入。

结果,视线可能会失去集中力,或者很难通过环境照明来展示展览,因为外部暴露在为自然权利流入创造的开口上是最大的问题,而不是自然光本身。 因此,在内部构造了无需担心变色的热扩散色膜,而又担心在隔热板上使用变色膜,而将高密度的木材面板支撑在外部的钢幕墙上,从而使间接光成为必需。 视线集中。

d7w.net (1).jpg


选择付费方式×

浏览本方案图片需支付0兵豆

兵豆支付     需支付0兵豆,您的兵豆不足(个)   去 充 值
您还可以点这里一键购买整个展会的张图片
购买展会 选择付费方式×
兵豆支付     支付兵豆,当前余额兵豆。
不需要购买整个展会,返回仅购买此方案
展会一键购买成功!×

这个展会的所有图看您已购买成功

前往查看展会页 留在本页

点赞收藏

0
仁川儿童科学馆,设计兵团,展览设计,展厅设计,舞美设计,展会照片,效果图,展台,展馆,博物馆,展商,原创设计,发布会,展览设计培训
发评论奖兵币,看教程下模型 登录 注册
昨日... 欢迎最新会员 ... 已有...人提现 本月提现冠军... 本月充值冠军... 最新动态:...
...年创办 ...万会员 ...万主题 ...个展会 ...个模型 ...个教程 ...位设计师 ...个展览工厂 ...个展览公司 ...个展商 ...个主办 ...个展馆
模型下载 ×
模型 价格 下载次数 操作
该方案无可下载模型,访问 模型首页